Ara: 140 caràcters per al Cafè de la Granota

Bé, amics i amigues, això arriba a la seva fi. Caldrà fer-ne una avaluació sincera i compartida. Teniu un qüestionari  (CLIQUEU AL MOT QÜESTIONARI!!) que caldrà que responeu, el qual us pot servir per pautar una darrera entrada de caire argumentatiu al vostre blog.

birds
Piular és una activitat bàsica a la xarxa!!

Però, el que ens interessa més és tancar aquest primer trimestre amb una activitat final que sigui l’inici de l’altre (i darrer!!) període lectiu.  A veure…Teniu tot@s perfil a twitter? No?!! Doncs ja esteu fent-vos-en un!! Entre avui i dilluns vinent (22 de febrer), cadascú de vosaltres haurà de fer un mínim de dues piulades (i un màxim de les que convingui…) partint d’aquesta idea… “Si jo fos escriptor@ de ficció… seria més contista o novel·lista?” Reflexionem a partir d’aquí i obrim el debat a com llegim i què llegim; per què hi pot haver un motiu de debat entre conte i novel·la (si n’hi pot haver); exposem una tesi sobre un dels contes llegits; manifestem el nostre suport a un projecte dels que hem vist als blogs dels companys; enllacem amb blogs literaris i recomanem fragments o lectures… Feu vostre el debat, però… imprescindibles dues coses:

  1. En cada piulada empreu el hastag #cafeenxarxa
  2. La darrera piulada que feu ha de fer referència al proper llibre Bearn o la sala de les nines, piulada en què fareu servir per primer cop el nou hastag del tercer trimestre: #bearnenxarxa

En paral·lel a tot això.

Ruta Literaria Jesús Moncada
http://www.mequinensa.com

Dijous 18 la gent del Ramon Turró marxem a Mequinensa (quin greu que no hi hàgim pogut anar plegats, per cert!!). Doncs bé, el twitter ens unirà. Volem veure el viatge a la xarxa, al twitter i als vostres blogs. Feu servir el blog com a diari de grup, que es vegi que us esteu explicant l’experiència, però mentre no hi teniu accés, piuleu amb el hastag #mequinensaenxarxa. Vosaltres, turronaires, no perdeu l’ocasió de piular i de compartir fotografies a la xarxa (JA PODEU OBRIR PERFIL A Instragram, per exemple, si no el teniu ja!!); d’explicar breument el que sentiu i el que veieu, la informació que rebeu o la que necessiteu transmetre. De tot aquest viatge, i sobretot de les activitats de dijous a la tarda, n’haureu de prendre nota i haureu de documentar gràficament (vídeos i fotografies) el vostre recorregut mequinensà perquè la vostra tasca serà elaborar un minireportatge de les activitats de Mequinensa vinculades a El cafè de la granota i/o a Jesús Moncada. Haureu de fer servir el vostre mòbil (o qualsevol mitjà de gravació de so i imatge) per gravar-vos a vosaltres mateix@s fent de reporters. El resultat final, editat i convertit en vídeo, anirà a parar al vostre blog en forma d’entrada: hi escriureu un text expositiu de l’activitat i hi inserireu el vídeo.

No cal ni dir que qualsevol altre aspecte que creieu rellevant i que us faci sentir que mereix una entrada de blog, serà molt ben rebut.

En definitiva, es tracta d’assolir una de les fites d’aquest projecte que anomenem LITERATURA EN XARA: viure la literatura, traslladar al ficció a la realitat i que la realitat ens permeti ampliar mires i guanyar horitzons en la comprensió dels textos literaris. O no seria genial poder visitar Mallorca el tercer trimestre? Oi? 😉

Mentre això passi, vosaltres, vescomtatinaires, interactueu amb el twitter amb els vostres companys, no cal que siguin només els del vostre grup: apreneu a seguir els perfils de tothom. I piuleu també amb el mateix hastag que ells #mequinensaenxarxa. I aneu preparant el vostre Videoblog literari!!

Amb tot plegat, farem una bona feina i us podrem oferir un bon seguiment al bloc mare… Aprofitem la lectura que ja tenim feta i ara vivim-la una miqueta tos plegats…

 

Som-hi, l’Ebre ens espera…

 

Deixa un comentari